Gyorsabbak, erősebbek és bátrabbak lettek a kosarasok

Igazi közösségépítő alkalommá nőtte ki magát a BSE Kosárlabda Szakosztályának 3 (és fél) napos alapozó-edzőtábora.

Képgaléria elérhető a szakosztály facebook-oldalán!

Az aktív kosarazók több mint fele, mintegy 35 gyerek mozgatta át magát augusztus 2-5 között. Az idén először a legkisebb korosztály (szeptembertől elsősök) számára is lehetőség volt kedvelt sportjában egész napokat eltölteni. Reggel a sportpályán kezdtük egy kis ébresztő kocogással, gimnasztikával, két csoportban történő „állapotfelmérő” futással.

A BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK NYAKÁBA IS EZÜST KERÜLT

A szezon vége lévén minden csapatsportban a bajnokságok végeredményéről számolhatunk be. A kosárlabdázóknál a legfiatalabb versenyengedéllyel rendelkező, U11-es korosztály második helyezést ért el csoportjában.

A hivatalos MKOSZ Tolna Megye U11 bajnokságban hat csoportra (A-F) oszlott a részt vevők sora. A Bátaszék az F csoportból indulva tette meg felfele lépéseit, egészen a C csoportig menetelve, majd néhány sajnálatosan elveszett szoros mérkőzés után végül az utolsó fordulóban az E csoportban osztozkodtak az Oroszlánok a helyeken. A lejátszott 16 mérkőzésükön 9/7-es győzelem/vereség arányt, és 491/346-os pontarányt mutattak fel a fiatal játékosok.

Tapasztalatszerzés

Egy sportoló számára mindig az adja a valós visszajelzést arról, hogy hol tart munkájában, amikor egyre magasabb léceket igyekszik megugrani, egyre erősebb ellenfelekkel méri össze tudását. 

Oroszlánjaink és U14-es csapatunk is kaphatott visszacsatolást a legutóbbi mérkőzésein, hol kell javítani, mik a kritikus pontok, hova fektessen a csapat még kifejezettebb munkát – valamint arról, hogy mi az, amit valóban sikerült már beépíteni. Ugyan nem győzelmek csillognak, de aki tudja, hogyan működik a sport világa, azt is tudja, hogy nem csak a pillanatnyi siker létezik, de a valódi sikerhez a vesztett csaták is hozzájárulnak. Még tán nagyobb mértékben, mint a győztesek.

A MEGMENTŐ OROSZLÁNOK

Félő volt, hogy szomorú fordulója lesz kosarasainknak. Kezdődött azzal, hogy az U14-es regionális bajnokságban hazai pályán két vereséget gyűjtöttünk be, az első ráadásul kiütésesre sikeredett, a másodikat pedig saját bosszantó pontatlanságaink miatt szenvedtük el. Mindez még akkor is fájó volt, ha tudtuk, javarészt lányokkal felállva finoman szólva sem sok esélyünk lesz a fiúcsapatok ellen.

Megkezdődött a Szekszárdi Városi Bajnokság is férfi csapatunk részvételével, az első fordulóban azonban sajnos nem sok babér termett nekünk az ősi rivális Vis Maior ellen, akik sikeresen vágtak vissza a kettővel ezelőtti bajnokságban tőlünk elszenvedett vereségeikért.

A legutóbbi sikereknek köszönhetően a megyei Nyuszi Kupában erősebb csoportba fellépő gyermekekben volt hát minden bizodalmunk, és bár látva az ellenfeleket, kicsit tartottunk az esetleges kudarctól, szerencsére az ifjúság nem rezelt be és nagyszerű, fölényes győzelmekkel gyógyította sebeinket.

TAROLTAK A BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK

Alaposan kicserélődött a BSE U11-es kosárlabdacsapatának kerete a 2016/17-es megyei Nyuszi Kupa bajnokságra. A tapasztalt "veteránok" közül néhányan maradtak csupán, a többiek felsőbb korosztályba léptek, így javarészt újoncok debütáltak az 1. forduló két mérkőzésén.

Rutinos játékosaink vezetésével egészen elképesztő letámadással kezdtünk, gyakorlatilag percek alatt eldöntve a Katolikus Répák elleni mérkőzést.