Véget ért a gyermekek megyei kosárlabda-bajnoksága

A Bátaszéki Oroszlánok mérlege a Nyuszi Kupában

Május 28-án lezárult a 8 fordulós Nyuszi Bajnokság, ahol egész éves teljesítményünkért érmekkel a nyakunkban térhettünk haza! Az egész évet tükrözte, hogy csapatunk ott van a 19 csapat részvételével zajló bajnokság erős középmezőnyében, és csak olyan csapatoktól szenvedtünk nagymértékű vereséget, ahol más körülmények között, jobb adottságokkal rendelkeznek (Pécs, Bonyhád). Összegezve az évet, szinte az összes mérkőzésünk végig izgalmas, szoros játék volt, ezzel Szekszárd és Paks színvonalához emelkedhettek ebben a korosztályban Bátaszéki Oroszlánjaink.

 

Ennek tudatában a végső mérkőzéseknek optimistán indultunk neki, és az aranyérmet céloztuk meg! Sajnos az utolsó forduló sorsolása számunkra nem kedvezett, mert az első mérkőzést a későbbi győztessel, az Atom Manók csapatával (Paks) vívtuk. Végig szoros volt az eredmény, és bíztunk a győzelemben! Félidőben 8-8-as eredménnyel kezdtük a büntetődobásokat, ahol sajnos végig kimaradtak a dobások. Nálunk Gáll Kristóf talált csak a kosárba, míg az ellenfél 7 játékosa. Így 6 pontos hátrányból indultunk a harmadik negyedben, ezután rengeteg ziccerünk kimaradt, ezáltal ez a különbség megmaradt a végeredményben.

Kiemelkedő volt Bozsolik Szabolcs védekezése, ahogy az ellenfél legjobbját teljes mértékben hatástalanította, és labdaszerzéseivel támadásában is jól teljesített. Papp Zente és Izsák Bence védekezése is kimagasló volt, amit általában elmondhatunk az egész csapat védekezésére. Gáll Kristóf támadásban volt eredményes, és büntetőit is értékesítette.

Atom Manók - Bátaszéki Oroszlánok: 23-15 (4-2, 4-6, 1-2, 7-4, bünt: 7-1)
Pontszerzők: Gáll K. 6, Bozsolik Sz. 2, Papp Zente 2, Komonyi B. 2, Ruppert E. 2, Grill Z. 1
Sajnos a másik csoportban két olyan csapat volt, amit előző mérkőzéseken mind győzelemmel zártunk. Mányoki Sasokat a bajnokság során kétszer vertük 24-18 és 31-20-as eredménnyel, és egyszer szenvedtünk vereséget 13-15-re – a sorsolások révén mégis ők vívtatták a döntőt, míg mi a bronzért a Zombaskettel küzdöttünk (akik ellen 30-20-as győzelemmel zártuk még a 6. fordulóban).

Viszont két kimagasló teljesítményű játékost el kellett engedjek fellépésre, és a hosszú szünet sem tett jót a meccsre várakozó játékosaimnak. Itt is a félidei büntetőknél kezdődtek a problémák, amibe 10-10-es eredménnyel vágtunk bele, és ott 15-13-ra vette át a vezetést az ellenfél, ami ennél a mérkőzésnél is megmaradt. Bár az utolsó percben 33-32-es hátránynál (20 mp-el a vége előtt) időt kértem, a megbeszélt taktikát sajnos nem tudtuk ponttal befejezni, és ebből az ellenfél még egy gyors indítással pontot szerzett. Kimagasló teljesítményt Gáll Kristóf és Kiss Áron nyújtott és ezzel többször reményt adtak a győzelemre! Izsák Bence rengeteg labdaszerzését sajnos nem tudta megfelelően kamatoztatni, mert labdavezetési technikáján még csiszolni kell, mivel csak nemrég csatlakozott a csapathoz, viszont úgy gondolom, már első mérkőzésén remek játékot mutatott!

Zombasket- Bátaszéki Oroszlánok: 35-32 (8-4, 2-6, 10-8, 10-11 bünt:5-3)
Pontszerzők: Gáll K. 10, Papp Zente 5, Grill Z. 4, Géringer K. 4, Izsák B. 4, Papp Zaránd 2, Ruppert E. 2 Heberling B. 1

A két mérkőzés legjobbja Gáll Kristóf volt. Gratulálok!

A Nyuszi Kupa B csoportjának végeredménye:

  1. Atom Manók
  2. Mányoki Sasok
  3. Zombasket
  4. Bátaszéki Oroszlánok

Köszönöm a csapatnak, és a szülőknek az egész éves támogatást, és hogy ilyen remek gyerekeket edzhettek! :)

Matejcsek-Lerch Éva